Mitä on kabbala?

Sana kabbala tarkoittaa erilaisia asioita eri ihmisille. Kyseessä on ikiaikainen viisaus, joka paljastaa miten universumi ja elämä toimii. Kirjaimellisesti sana ”kabbala” tarkoittaa ”vastaanottamista”. Se on viisaus jonka tehtävä on auttaa vastaanottamaan täyttymystä elämään.

Joskus vähättelemme itseämme emmekä usko itseemme koska emme tunne jatkuvaa hyvää oloa ja täyttymystä. Tällaiset tuntemukset ovat jossain kohtaa voittaneet lähes jokaisen mielen. Ja surullista on se, että mitä voimakkaammin koitamme tavoitella täydellisyyttä, sitä enemmän se karkaa käsistämme.

Tässä yhteydessä täydellisyydellä ei tarkoita hetkellistä onnellisuutta tai hyvänolontunnetta, koska jokainen meistä on kyllä kokenut lyhyitä onnen hetkiä. Kun puhumme täyttymyksen energiaan yhdistymisestä, tarkoituksena on sen ylläpitäminen pitkäkestoisesti tai jopa pysyvästi.

Kabbala on ikiaikainen, mutta erittäin ajankohtainen kaava elämää varten. Se opettaa, että kaikki osa-alueet elämässämme — terveys, ihmissuhteet, työt — saavat alkunsa samasta rungosta ja samoista juurista. Tämä on teknologiaa, jonka mukaisesti universumi lopulta toimii. Se on täysin uudenlainen tapa katsoa maailmaa ja voi yhdistää sinut etsimääsi pysyvään täyttymykseen.

Kabbalan perimmäinen ajatus on, että työkaluja ja viisautta tulee aktiivisesti hyödyntää omassa elämässä ja soveltaa normaaleihin arkisiin tilanteisiin. Muutoin tuloksia ei voi tuntea.

Yksi hyvistä asioista kabbalan opiskelussa on se, että sinun ei tarvitse jättää nykyistä elämänkatsomustasi tai uskonnollista polkua. Kabbalan tehtävä on syventää ymmärrystäsi universumista ja antaa sinulle enemmän tietoa ja työkaluja. Niiden avulla voi paremmin ymmärtää miksi tietyt asiat tapahtuvat sinulle, ja kuinka voit paremmin yhdistyä luojan Valoon ja vastaanottaa tavoittelemasi täyttymyksen.

Kabbala opettaa universaaleja periaatteita, jotka koskevat kaikkia ihmisiä riippumatta katsomusjärjestelmästä, etnisestä taustasta tai asuinpaikasta. Kabbalan opiskelun kauneus piilee siinä, että ketään ei voi pakottaa ajattelemaan tietyllä tavalla. Kabbalah Centre voi ainoastaan jakaa tietoa ja toivoa, että sitä hyödynnetään, ja sen avulla parannetaan elämän laatua. Tämä on kaiken palveluistamme saatavan tiedon tarkoitus.


Kabbalah Centre

Me opetamme kabbalaa, emme opiskellaksemme teoriaa, vaan luodaksemme paremman elämän ja maailman. Kabbalah Centren tavoite on tehdä perinteinen viisaus merkitykselliseksi modernissa maailmassa.

Ketä olemme

Kabbalah Centre on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on tehdä kabbalan periaatteet ymmärrettäviksi ja merkityksellisiksi jokapäiväisessä elämässä. Keskuksen perusti Rav Yehuda Ashlag vuonna 1922 ja tänä päivänä se toimii maailmanlaajuisesti yli 40 kaupungissa tarjoten myös kattavia verkkopalveluja. Käytämme varamme tutkimus- ja kehitystyöhön. Päämääränä on saada kabbalan viisaus ymmärrettäväksi ja mahdollisimman monien tietoisuuteen.

Mitä teemme

Käännämme, tuotamme ja julkaisemme kabbalan tekstejä, kirjoja, audiotuotteita, kursseja, oppitunteja ja sisältöä verkkopalveluihimme. Näiden lisäksi opiskelemme kahdenkesken sekä erilaisissa ryhmissä. Kabbalan periaatteisiin kuuluu jakamiseen kannustaminen. Keskus tarjoaa vapaaehtoisohjelman, jotta opiskelijat voivat osallistua hyväntekeväisyyshankkeisiin.

Kuinka opetamme

Tarjoamme opettajan jokaiselle oppilaalle. Tavoitteenamme on varmistaa mahdollisimman hyvä tuki jokaiselle opiskelijalle. Opettajat ja mentorit ovat osa opintojen perusrakennetta. Keskuksessa on maailmanlaajuisesti yli 300 opettajaa ja myös heitä koulutetaan jatkuvasti. Keskuksen omien tilojen lisäksi opettajat matkustavat ympäri maailmaa ja he tarjoavat palveluja puhelimitse, opintoryhmissä ja internetissä webinaarien kautta. Edellämainittujen tueksi tarjolla on suuri valikoima itseopiskelumateriaalia verkkopalveluissa.

Kabbalah.com -sivusto

Kabbalah.com on laaja verkkopalvelu, joka tarjoaa tuhansia tunteja kurssi- ja muita tallenteita, artikkeleita, tietoa tapahtumista ympäri maailmaa sekä reaaliaikaisia verkkolähetyksiä useista tapahtumista pääasiassa englanniksi ja espanjaksi. Tämä on tärkeä kanava opiskelijoille, joilla ei ole mahdollisuutta vierailla missään Kabbalah Centren toimipisteessä.

Julkaisutoiminta

Joka vuosi käännämme ja julkaisemme muutamia syvällisiä kabbalistisia tekstejä edistyneille opiskelijoille, kuten Zohar, Arin kirjoitukset (Writings of the Ari), ja Kymmenen ulottuvuutta kommentteineen (Ten Luminous Emanations with Commentary). Teksteistä ja viisaudesta muokataan sekä aloittelijoille että edistyneemmille opiskelijoille sopivia versioita, ja näitä jaetaan ja julkaistaan ympäri maailmaa yli 30 kielellä.

Mitä opetamme

Kabbalah Centrellä on oma uniikki tapansa opettaa kabbalaa käytännönlähteisten metodien kautta, jotta jokainen voisi saada enemmän elämästä. Kabbalah Centressä opetetaan kabbalan pääperiaatteita, jotka ovat:

  • Jakaminen on elämän tarkoitus: kun jaamme, yhdistymme energiaan jota kabbala kutsuu nimellä Valo. Se on ääretön hyvyyden lähde, Jumalallinen Voima ja Luoja. Kun voitamme egomme eli negatiivisen voiman, se mahdollistaa kasvun sekä yltämisen omaan korkeampaan itseemme. Jakaminen on ainoa oikea tapa vastaanottaa täyttymys.
  • Egon ymmärtäminen on tärkeää: se on ääni, joka löytyy jokaisen meidän sisältä. Se ohjaa meitä olemaan itsekäs, kapeakatseinen, rajoittunut, addiktoitunut, haavoittuvainen, vastuuton, negatiivinen, raivokas ja vihaava. Se on se voima, joka käskee meitä tekemään asioita jotka tuntuvat hyvältä lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä tähtäimellä aiheuttavat pahan olon. Ego on kaikkien ongelmien sydän, koska se antaa ja jopa rohkaisee meitä uskomaan, että toiset olisivat meistä irrallaan. Se on nöyryyden vastakohta.
  • Universumissa on henkisiä lakeja, jotka vaikuttavat jokaisen elämään. Elämä tuntuu satunnaisten tapahtumien sarjalta ainoastaan jos emme tiedä henkisen järjestelmän olemassaolosta. Painovoiman lain tapaan olemassa on myös henkiset lait. Yksi näistä laeista on syy ja seuraus: se mitä annamme maailmalle, on samalla se mitä tulemme saamaan sieltä takaisin – tai mitä kylvämme, sen myös niitämme.
  • Me olemme kaikki yhtä: jokaisessa ihmisessä on pilkahdus Luojaa, joka tekee jokaisesta meistä suuren kokonaisuuden osan. Jokainen meistä on vastuussa maailmassa olevista sodista ja köyhyydestä, eikä meistä kukaan voi nauttia täyttymyksestä niin kauan kuin muut kärsivät.
  • “Mukavuusalueelta” poistuminen voi saada aikaan ihmeitä: kun olo tuntuu epämukavalta toisia henkilöitä auttaessa, tällöin laskeudumme sellaiseen henkiseen syvyyteen joka loppujen lopuksi tuo Valon ja positiivisuuden elämäämme.

Kabbalah Centre Suomessa

Olemme dynaaminen liikkuva ryhmä ja järjestämme tapahtumia monenlaisissa paikoissa pääasiallisesti pääkaupunkiseudulla. Jotta saat tietoa kaikista mahdollisuuksista, kannattaa liittyä postituslistallemme tai seurata Facebook-sivuamme. Voit jättää tietosi yhteystietolomakkeen kautta.

Jos olet järjestämässä tilaisuuksia tai sinulla on jokin ryhmä jolle voisimme tulla kertomaan kabbalan viisaudesta, kerro myös siitä meille yhteystietolomakkeella! Opettajiamme voi tavata kahdenkesken heidän Helsingin vierailujen aikana ja muutoin verkkotapaamisena. Lisäksi he vierailevat mielellään myös yrityksissä ja kaikenlaisissa organisaatioissa. Tällaiset tapaamiset ovat maksuttomia.