Zohar

Fyysisellä tasolla Zohar on kirja, joka sisältää henkisten mestareiden keskustelujen muodossa olevia raamatullisten ja mystisten tarinoiden selityksiä. Zohar on hepreankielinen sana ja se tarkoittaa ”suurta Valoa”. Tämä muinainen ja universaali teksti paljastaa Tooran kätketyt salaisuudet. Se toimii opaskirjana ja auttaa meitä ymmärtämään sielumme rajattoman luonteen.

Se on kokoelma käytännöllisesti katsoen kaikkea maailmankaikkeuteen liittyvää tietoa - tietoa, jota tiede on vasta alkamassa todistaa. Sen laaja ja kattava kommentointi raamatullisista asioista on kiehtonut suuria ajattelijoita yli kahden vuosituhannen ajan. Mutta sen koodeja ja vertauskuvia ei ole annettu käyttöömme pelkästään ymmärryksen vuoksi. Ne on suunniteltu energian kanaviksi. Kaikkien pyhien kirjojen tavoin Zohar on teksti, joka sekä sisältää henkistä energiaa että ilmaisee sitä.

Zoharin sisältämät opetukset ovat olleet olemassa luomisen alusta lähtien, ja ne ovat perustana kabbalan viisaudelle. Aatamilla oli hallussaan Zoharin viisaus, samoin kuin patriarkoilla Abrahamilla, Iisakilla ja Jaakobilla. Zoharin viisautta opetettiin alun perin suullisesti sukupolvelta toiselle. 

Viisaus ei ollut opiskeltavissa kirjallisessa muodossa ennen kuin kabbalisti Rav Shimon bar Yochai sai hieman ajanlaskumme alun jälkeen luvan kirjoittaa Zoharin tekstimuotoon ja aloittaa viisauden levittämisen. Hän kirjoitti Zoharin kaukaisessa Pohjois-Israelin Galilean alueen kylässä nimeltä Peki’in, ja käytti kirjoittamiseen siihen aikaan yleistä aramean kieltä.

Vuosisatojen ajan kabbalistit ovat uskoneet, että Zoharin sisältämä henkinen Valo toimii samalla tavoin kuin fyysinen valo. Kun se tuodaan pimeään paikkaan, pimeyden on kadottava.

Tämän jälkeen teksti pysyi vuosisatojen ajan pääosin piilossa maailmalta - aivan kuten Zoharissa ennustettiin. Kaikki ne, jotka yrittivät lukea sitä missä päin maailmaa tahansa, millä tahansa kielellä, mihin hintaan tahansa, kohtasivat usein pitkän ja turhauttavan etsinnän. Kabbalisti Moses de Leonin ponnistelujen seurauksena Zohar paljastui uudelleen 1400-luvulla Espanjassa. Kuitenkin vasta vuonna 1540 sen ajan merkittävä kabbalisti Rav Abraham Azulai julisti, että uusi aikakausi on alkanut, ja Zohar voidaan paljastaa koko ihmiskunnalle.

Kabbalah Centren 1922 perustanut kabbalisti Rav Yehuda Ashlag muotoili Zoharin sisällön ensimmäistä kertaa helposti ymmärrettävään muotoon. Kuitenkin vasta kabbalistit Rav ja Karen Berg aloittivat 1960-luvulla laajamittaisen Zoharin opettamisen, painamisen ja levittämisen kaikille, joilla on halu sitä oppia. Tänä päivänä Zohar on jokaisen saatavilla kaikkialla maailmassa.

ALOITTAMINEN

Zohar ei ole tarkoitettu ymmärrettäväksi normaalin kirjan tavoin. Kirjan sivuille on upotettu henkisen energian voimaa. Se on voimakas väline tuomaan rauhan, suojan, parantumisen ja täyttymyksen energiaa haltijalleen. Se voi myös palvella henkisenä suojana negatiivisuutta vastaan. Kuka tahansa voi taustoistaan riippumatta liittyä Zoharin Valoon ja tuoda sen voimaa omaan elämäänsä viidellä helpolla tavalla:

ZOHARIN OMISTAMINEN

Ensimmäinen tapa Zoharin Valoon liittymiseksi on hyvin yksinkertainen. Se on Zoharin omistaminen. Hyötyäksesi Zoharin Valosta, voit sijoittaa sen paikkoihin, jotka tarvitsevat valaisemista. On hyödyllistä pitää Zoharia tärkeissä henkilökohtaisissa tiloissa, kuten kotona, toimistossa ja autossa. Voit pitää sitä missä tahansa huoneessa kylpyhuonetta ja WC:tä lukuunottamatta.

ZOHARIN SKANNAAMINEN

Silmät todellakin ovat sielun peili. Kun silmäillemme tai skannaamme Zoharia, näemme itse asiassa paljon enemmän kuin pelkkiä kirjaimia sivulla. Kun skannaamme Zoharin arameankielisiä sanoja ja kirjaimia oikealta vasemmalle, silmämme keräävät kaiken energian, ja virittäydymme samalle taajuudelle oman sielumme kanssa.

Zoharin skannaamistaulukko tarjoaa kaksi erilaista käyttötapaa. Ensimmäinen tapa on hyödyntää ajankohtia. Kalenterivuoden jokainen viikko sisältää omanlaisensa energian ja Zoharin jokainen jakso vastaa yhtä näistä viikoista. Viikon osuuteen liittymisellä voimme hyödyntää sillä hetkellä saatavilla olevaa energiaa ja tuoda sitä elämäämme. Samalla saamme henkisen rokotteen negatiivisuutta vastaan.

Toinen Zoharin skannaamistapa on aihekohtaisten osuuksien hyödyntäminen. Ne auttavat avaamaan tiettyjä tietoisuuden osia ja valaisemaan näitä nimenomaisia alueita niin omassa kuin toistenkin elämässä. Skannaamistaulukon perusteella tiedät mikä Zoharin osuus liittyy kulloinkin hakemaasi lisävoimaan. Haluatpa tuoda parantavaa voimaa perheenjäsenellesi, tai sielunkumppania itsellesi, Zohar tarjoaa jokaiseen tarpeeseen sopivan osuuden.

ZOHARIN LUKEMINEN

Kabbalistit opettavat, että aina kun lausumme sanan Zoharista, se auttaa poistamaan jonkin negatiivisuuden olemuksestamme ja korvaamaan sen positiivisilla piirteillä. Jos tunnet aakkoset ja pystyt lukemaan hepreaksi, on suositeltavaa lukea ääneen arameankielistä tekstiä. Jos se ei onnistu, voit käyttää englanninkielisiä käännöksiä. Jokaisen Zohar-teoksen alussa oleva hepreankielinen sanasto voi myös auttaa sinua oppimaan joitain keskeisiä kabbalistisia käsitteitä. Sanasto antaa sinulle myös mahdollisuuden syvempään yhteyteen Zohariin lausumalla joitakin sen kohtia ääneen. Vaikka englanninkieliset käännökset saattavat resonoida myös vieraana kielenä, vuosien varrella tehty toistuva opiskelu selkeyttää ja syventää ymmärrystäsi.

ZOHARIN OPISKELU

Mitä enemmän tuot Zoharia elämääsi, sitä vahvempi on yhteytesi Valoon. Yhteinen opiskelu opettajan kanssa on erittäin suositeltava seuraava askel Zoharin parempaan hyödyntämiseen. Zoharin viisautta ja käyttämistä voi opiskella monin tavoin. Saatavilla on kirjoja ja ladattavia videomateriaaleja, mahdollisuus kahdenkeskisiin tapaamisiin kabbala-opettajan kanssa, ja jatkuvasti kasvava valikoima tapahtumia ja kursseja verkkolähetyksinä kabbalah.com -sivustolla. 

ZOHARIN JAKAMINEN

Muinaisten kabbalistien mukaan Zohar on suurin lahja, jonka voi antaa tai saada. Kun jaat Zoharin energiaa, autat lahjan vastaanottavaa henkilöä vahvistumaan. Tämän ansiosta hänkin voi paljastaa lisää Valoa maailmaamme. 

Samalla tavalla kuin yksittäinen kynttilä voi tuoda valoa pimeimpäänkin yöhön, useat samaan aikaan sytytetyt kynttilät mahdollistavat pimeyden täydellisen poistamisen ja koko maailman valaisemisen.

ZOHAR-PROJEKTI

Zohar-projekti on Kabbalah Centren hyväntekeväisyyshanke ja siihen osallistuminen on yksi tehokkaimmista tavoista edistää Zoharien jakamista. Projektin tavoitteena on paljastaa Zoharin rajaton henkinen Valo koko maailmaan. Projektia voi tukea monin tavoin, kuten osallistumalla varsinaista jakelua tekevään vapaaehtoisryhmään tai tekemällä lahjoituksen.

Miljoonia Zohareita on lahjoitettu poliisi- ja paloasemille, sairaaloille, lääkäriasemille, valtion virastoille, kulttuuri- ja tapahtumatiloihin, hotelleihin, hyväntekeväisyysjärjestöille ja yksityishenkilöille ympäri maailmaa.

Zohar on toimitettu lukuisten valtioiden presidenteille ja hallitsijoille, poliitikoille, uskonnollisille johtajille, ja erilaisten ihmisoikeusjärjestöjen edustajille.

Euroopan alueella Zohar-projektin vapaaehtoiset ovat tehneet kokoontumisia useissa suurkaupungeissa, esimerkiksi Lontoossa, Pariisissa, Berliinissä, Amsterdamissa, Madridissa ja Helsingissä.

Zohar-projekti on kehittänyt ja julkaissut zohar.com-sivuston. Perinteisten painettujen versioiden lisäksi englanninkielinen Zohar on nyt kokonaisuudessaan saatavilla online-palvelussa ja ladattavana versiona.

Hanki oma Zoharisi tästä!


Jos haluat todella tietää mitä Zoharissa kerrotaan, saatavilla on myös 23-osainen Zohar-sarja, josta löydät täyden arameankielisen tekstin lisäksi myös englanninkielisen kommentoinnin. Kirjasarjassa on myös laaja johdanto sekä hakemisto tiettyjen osuuksien löytämiseksi. Tämä version on noin hyllymetrillinen kirjoja ja se mahdollistaa todellisen uppoutumisen elämän ja tämän universumin saloihin! Tilaa Zohar-sarja tästä